Taken och Human trafficking

Två filmer som båda handlar om marknaden för människohandel. Trots att båda är fruktansvärt hemska med tanke på att detta pågår världen över är dom båda gripande på  helt olika sätt




Hans dotter lyckas övertala sina föräldrar att hon ska få följa med sin kusin till Paris. Blott 17 år gammal får hon på vissa vilkor åka bort. Bl a ska hon varje kväll ringa till sin far och berätta att hon är hemma osv. Men redan första kvällen går allt fel. Under deras första samtal med varandra blir dottern tagen av Albaner som har en stor organisation inom människohandel i Paris. Fadern en gammal arbetare för "staten" lovar kidnapparen att han till varje pris kommer att hitta honom och döda honom. Så var karusellen igång. Mkt action i denna film, helt klart en sevärd film.




Denna film handlar om en massa olika flickor i olika åldersgrupper. Bla Helena som tror att hon träffat drömprinsen, Nadja som trotsar sin far och åker till New York för att bli modell, en Amerikansk flicka ( kommer ej ihåg namnet) blir kidnappad på den lokala marknaden i Fillipinerna. Denna film har inte lika mkt action men är väldigt väldigt gripande. Den innehåller mkt starka scener då man bara vill hoppa in i filmen och slå ihjäl dessa människor som fördärvar unga flickors liv. Många gånger då jag var tvungen att ta en paus under denna film. Också denna är väldigt sevärd, den kan bli lite väl "tom" ibland men det kompenseras snabbt av de följande scenerna.

// Jenni

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0