Pengarna kommer, pengarna går

Löning idag och det tackar jag för. Ska iväg och fortsätta på tatueringen så det kommer att kosta ett par kronor.
Har börjat tagit fram julpyntet här hemma. Jag vet att det inte är första advent än men med tanke på att jag kommer vara borta under nästan hela januari/februari så tycker jag att det är helt tillåtet för mig att få börja en vecka tidigare. Mr A har dock bestämt att allt ska bort innan vi åker, men då har ju inte jag något att göra när jag kommer hem. Har i stort sett en hel vecka då jag måste vänta på provsvar från salmonellaproverna så då kan jag ju passa på att plocka bort allt pynt.
Förrutom att jag ska iväg och tatuera mig så har jag ju även ett arbetspass som måste avklaras under dagen. Känner mig inte alls så sugen efter att ha varit ledig ett par dagar nu, men men det måste ju göras om jag vill få in nya pengar.

Ha en bra dag så länge. kram kram Jenni

En trollkarl till ekorre???

Har länge funderat på en sak som jag skulle vilja ha hjälp eller synpukter på.
Alla kommer väl ihåg den gamla barnvisan och ekorren som satt i granen.

" Ekorr´n satt i granen skulle skala kottar, fick han höra barnen då fick han så bråttom.
   Hoppa han från tallegren, stötte han sitt ludna ben och den långa ludna svansen"


Nu kommer då min fråga som har etsat sig fast på min hjärnhinna.
Hur i helvete kom ekorren till tallen???
Han satt ju nyss i granen.


Ja det tål att tänkas på, jag själv har haft många sömnlösa nätter.



Hemmakväll

Efter ett halvjobbigt arbetspass och en halvsladdig bilfärd hem möttes jag och Jogh i dörröppningen av ett monster som viftade rejält på svansen. Kvällen har spenderats på följande sätt: våfflor med vaniljglass och grädde, kall öl och en massa tv spel. Har skrattat arslet av oss, men det har fattats en person!!
Angelica, wish you werw here med mig. Skull vilja att du satt brevid och fick lika mkt blåssor i handen som mig.
Beijing olympics är klart det roligaste spelet hittills.

På onsdag ska mina kära vänner och blivande brudtärnor komma hom till mig och förgylla min vardag. Wangi och Angelica ni är mina solstrålar, kommer bli en dag fullt utav skratt. Längtar längtar....



Kram jenni

Uderskattat med promenader

Igår nät jag var ute och gick kände jag för första gången på länge hur skönt det verkligen är att vara ute och promenera. Det är iktigt synd att man ska behöva ha en anledning till att verkligen klä på sig rejält och ta den där långpromenaden, för när man väl kommer ut vill man inte riktigt gå in igen.

Sitter och laddar inför en heldag på jobbet. Känner mig inte så råpeppad eftersom jag vet att jag har fem dagars arbete innan jag blir ledig igen. Men det är det klart värt så jag kan gå på kursen på onsdagar har bytt och trixat med min kollega Endast två månader kvar innan vi sticker till Paradiset och varje ord jag kan lära mig innan avresa är guld värt.



Dagvild och språkmässigt instabil

Denna vecka har varit ett stort virrvarr för mig. Har knappt vetat vad det har varit för dag då jag vaknat eftersom jag har bytt dagar med min arbetskollega. Samt att jag inte har förstått ett skit från språkkursen igår. Så Jenni hon falar absolut ingen portugese just nu. Min kära lillebror Beppe vart fem idag så var ut med en present till honom och åt kladdkaka, är inte så förtjust i sötsaker men visst går det ner ibland. Beppe var dock inte så social med sin syster eftersom han hade fått ett Xbox men det är smällar man får ta ibland. Nu ska jag ut med monstret en sväng och sen ska jag krypa upp brevid Mr A i soffan med en bok. Kram Jenni

Söndag på Vapelvägen

Ledig idag så vi tänkte att vi skulle ta en sovmorgon. Resultatet.... vaknade pigg som en mört kl 8.
Mr A gick en långpromenad med Peace och jag sydde ihop den stackars björnen som brutalt blivit biten i smådelar, bäddade sängen tvättade en maskin och plockade lite här hemma. Efter ca två timmar kom dom hem igen och jag och Mr A städade undan utemöblerna från balkongen.
Ska snaret åka iväg och handla mat till farsdag´s middagen. Har bestämt med min käre far att det blir middag vid fem tiden, så vi tänkte vi skulle hinna med och handla lite samt städa undan ett och annat.

Tänkte även försöka övertala Mr A att vi måste byta lite blommor här hemma, exempelvis den frostskadade blomman i sovrummet. Blir nog en plastblomma som får pryda fönsterblecket där inne. Nog surrat om detta skit.

Ha en bra dag och grattis till alla pappor runt om i världen.

kram jenni

Nyss hemkommen denna fredag kväll.

Möttes av ett ovanligt tamt monster i hallen. Mr A måste ha gett damen lugnande. INte ens ett litet gruff kom från munnen när hon långsamt traskade fram för att hälsa. För en gångs skull var nog jag livligare än hunden.
Imorgon är sista arbetsdagen denna vecka, håller tummarna att det blir lite folk så jag kan gå tidigare. Ska träffa min kära syster läsk och broder läsk för en tripp till biografen och eventuellt en kall öl efteråt. Men allt beror på hur pigga vi kommer att vara imorogn kväll.

Nu ska jag ta och lägga mig i Mr A´s knä och kika på CSI innan det blir kvällspromenad.

Kram jenni

Torsdag förmiddag.

Sitter med "monstret"i vardagsrummet och kikar på natur program på tvn, ska hoppa in i duschen snart och sen åka ut på jobbet. Gårdagens språkkurs, ja vad ska man säga om den. Tror inte jag vart så mkt klokare, ett svårt språk att lära sig med tanke på att det är många bokstäver dom inte uttalar. Men visst man kanske kan sätta ihop en mening eller två när man kommer dit till vintern. Vårt hem kommer under de närmaste två månaderna att förvandlas till ett "post-it" hem. Ord på portugisiska kommer att sättas upp i hemmet så vi kan lära oss vad saker och ting heter. Blir inte till att bjuda hem folk den närmsta tiden.

Helgen närmar sig med stora steg och jag har ingen aning om vad vi ska hitta på. Eventuellt ska vi gå på bio och se nya bond filmen med syskonen läsk. Själv är jag inte ett så stort fan av bond men Mr A gillar filmerna skarpt så man får offra sig. Dessutom saknar jag Angelica riktigt mkt. Vi hinner knappt träffas. Oftast på en snabbkaffe men det finns inte så mkt utrymme till att ordbajsa eller göra något annat.

Nej tiden flyger fram just nu och jag måste göra mig klar innan jag börjar jobba, ska hinna gå ner med monstret till Mr A innan jag kör ut. Så jag önskar er alla en trevlig dag.

kram jenni

Fala Portugués??

Har varit ledig idag och inte gjort så mkt, mest varit ute och promenerat omkring med Peace (hunden)
Gick ner till Mr A´s jobb och lämnade henne där vid tre-fyra tiden så jag kunde gå ner på stan en sväng. Lämnar man henne ensam så river hon ju hela lägenheten. Och snart  kan det kosta oss mkt mkt pengar (är bara en tidsfråga) Köpt lite material inför kursen som börjar ikväll, ska gå en liten snabbkurs och lära oss lite portugisiska inför resan så vi kanske kan ha en konversation med befolkningen denna gång. Ha ha kommer ihåg sist då Mr A var på jakt efter snorkelkit, tror hela byn häll på att skratta ihjäl sig där han som och låtsas simmade samtidigt som han lät "blubb blubb" Men nu när vi åker ner kan han ju kanske fråga efter "tubo respirador"


Kram Jenni


RSS 2.0