Fredag morgon

Helgen har intagit sin position och jag är tröttare än vanligt.
Kom inte hem förrän vid nio igår och var så trött så jag visste inte riktigt vilket ben jag skulle stå på.

Idag blir det en ny arbetsdag.... hela dagen, som följs av lite roligare saker.
Imorgon ska vi nämligen på 30-års fest. En av Mr A´s barndomskamrater fyller år, ska bli roligt för jag har inte umgåtts så mycket med hans barndomskamrater.

På Söndag ska jag ha "ljusparty" Ha ha jag tror jag har bjudit för många för att vi ska få plats riktigt men får väl möblera om lite och se till så det finns sittplatser för alla.

Ja det är lite av vad som händer i helgen.
Hoppas ni får en trevlig dag.



Bild från då vi var i gbg på bruce springsteen konsert. Mr A med ful mustasch

grannsämjan hänger på en skör tråd...

Tror min granne verkligen gillar blodpudding.
Andra gången denna arom intar mitt badrum.
Har varit på väg att plinga på ett par gånger, men vad ska man säga..
- Hej har du installerat en fläkt??

Nej det är en jävla tur att man ska ha ljusparty på söndag, då jävlar ska jag röka ut grannen med mina "aromer"

Måste ringa bostadsföreningen imorgon igen.
Hatar mat os som inte kommer från min egen spis!

Söndag morgon

Vaknade kl 6 idag, som vanligt.
Men det tog ändå ca 40 min innan jag orkade masa mig upp ur sängen.
Mr A har blivit överambitiös och är ute och promenerar varje morgon, vilket gör att man själv känner sig som en riktig soffpotatis.
Snart dags att åka ut till jobbet, ska jag vara riktigt ärlig så är jag väldigt trött idag så det kommer att gå långsamt med alla rörelser.

Hoppas ni får en trevligare dag än mig.

Kram // jenni

Positiva tankar.

Jag är nog lika intressant som en gurka från hemköp.
( Om man ska kolla över statistiken på min blogg )

Skulle jag komma in som ett e-mail skulle jag nog sållas bort direkt till skräpkorgen.
Där all annan onödig information samlas.

Men å andra sidan så lever jag i den verkliga världen och där är jag en väldigt positiv person med mkt humor.
Jag är älskad av min underbara sambo, mina föräldrar, syskon och vänner och jag har precis allt jag kan önska av livet
                                                          
( Förutom små justeringar i min kommande framtid)

Och det är väl ändå det viktigaste.

Så även om jag kanske inte är en storbloggare med hög statistik så är jag en jävligt underbar "gurka"





Prova klänning

Mr A fick idag tag på tjejerna som ska få i uppdrag att sy upp min  bröllopsklänning
Fick en tid imorgon kväll vid åtta tiden. Så då tar jag med mig tjejerna samt min mor och provar ut vilken jag vill ha på min speciella dag.
Har hittat ett par som jag är riktigt sugen på, men man kan inte vara säker för man har provat och sett hur den sitter.
Kanske finns någon annan som jag fastnar ännu mer för. Som sagt man vet aldrig.

Sitter nu med ett ex antal buffé böcker, söker febrilt efter olika deserter att välja på.
Eftersom tårta inte riktigt är min grej så har vi bestämt att vi ska ha lite olika små deserter att välja mellan. Något som passar alla smaker.
Ja det rullar på här på Vapelvägen och Mr A hjälper till så gott han kan.

Nu ska jag göra mig en stor kopp te, grönt te med citrus smak, samt krypa upp i soffan brevid min blivande och bara mysa.

Ha en trevlig kväll.

Kram // jenni



Efterlysning!!

Finns det kanske någon snäll själ därute som har lust att hjälpa mig med en bloggdesign.
Då min datakunskap inte är något att skryta om så behöver jag lite, eller snarare mkt hjälp.
Skulle bli mkt glad om denna snälla själ finns.

Kram // jenni

Rock mormor

Ända sedan jag och Mr A var på Bruce Springsteen konserten förra året har jag tjatat om att jag skulle vilja se
Tina Turner live. Vad såg man inte på tv:n häromdagen. Tina Turner ska spela i Globen. Självklart ska jag se Rock mormor in action! Biljetter är redan införskaffade. Den 20:e April ska jag skrika mig hes!





Brasilien resan del 2

Sorry för dålig uppdatering. Har haft fullt upp under helgen som varit så det vart en liten fördröjning på del 2, men här kommer den.

I förra inlägget berättade jag om när vi var i Morro de Sao Paolo. Denna underbara ö som det tyvärr börjar bli lite väl mkt turister på så brottsligheten har ökat något. Iaf så var vi där i två nätter innan vi åkte tillbaka till huset.

Huset är på två våningar. Tre sovrum, fyra badrum samt kombinerat kök/matrum/vardagsrum. Boytan ligger på ca 150 kvadrat men med de stora altanerna samt balkongen blir det 220 kvadratmeter stort. Varja altan/balkong har två hängmattor, alldeles utmärkt då man som jag inte orkar gå ner på stranden varje dag. Det är bara att välja en av hängmattorna när man vill lägga sig och läsa en bok eller två.


           
(ett litet smakprov på hur huset ser ut, har en länk till fler bilder)


Vi var ner till stranden i stort sett varje dag, från huset tar det ungefär 10 minuter att komma ner till havet och ytterligare 10 minuter om man vill gå bort till korallreven där man kan snorkla när det är lågvatten. Korallreven är formade som en halvmåne så vattnet blir stilla och går att liknas med en pool. Helt underbart, man kan ligga vid vattenbrynet och kika på nyfikna fiskar som simmar runt ben och armar.


(bilden är tagen ovanför vattenytan, hade ingen undervattenskamera med oss)

Förrutom att vara i huset och stranden åkte vi titt som tätt in till byn som ligger ca 6 km från huset. Passade på att klippa/färga håret, handla mat gå på mysiga restauranger och handla lite saker till huset samt hem till lägenheten här hemma i sverige. Vi gjorde även ytterligare en resa till en stad som heter Ittacaré. Det var en helvetesfärd utan dess like.
Vi började tidigt på morgonen, två buggy´s i ena bilen åkte jag, Mr A, och svärföräldrarna. I den andra åkte Val (våran vaktmästare) hans flickvän och son. Jag och svärmor satt bak i våran buggy, efter en stund började hon peka på mig och skratta hejdlöst. Jag undrade så klart varför. Så jag tittade där hon pekade och det visade sig att jag var lika smutsig som.... ja vad kan man likna mig med. En lergubbe var nog renare än mig. Efter det kikade jag på min kära svärmor och brast själv ut i skratt. Hennes hår var oranget och hennes vita linne (vi hade båda vita linnen) var smutsigare än smutsigast. Fy fan håret var fullt i damm ( torkad rödlera, vilket vägarna är gjord av) kläderna var fullt i damm hela ansiktet var fullt i damm. Och vi hade inte ens kommit halvvägs till staden.


(det syns inte på bilden hur skitiga våra kläder egentligen var, men bibbis hår är egentligen blont)

Halvvägs fick vi även fel på på våran buggy. Bensinslangen var igentäppt av allt damm så det kom ingen besin till motorn. Vi vart stående ett tag innan vi fick tag på en mekaniker som kunde hjälpa oss. Efter det fortsatte vi bilturen och lyckades iallafall ta oss med båtfärjan över till Ittacaré innan vi fick problem med bilen igen. Denna gång puktering SUCK. Alla försvann med Val´s buggy och lämnade mig ensam med Val´s flickvän Mari. Där satt jag brevid våran buggy i ca 30 minuter men en tjej som inte kunde ett ord engelska och som absolut inte förstod in knaggliga tolkning av Portugisiska. Folk kom fram och frågade (som jag uppfattade det) om jag behövde hjälp med pukteringen och jag satt som en fågelholk och stirrade på Mari. Ja det var inte en så lyckad resa. Men det var ett minne för livet. Ha ha.


(inte så bra vägar som i Sverige, ungefär som att köra på en potatisåker)


(Äntligen kom dom tillbaka med ett fälgkors så dom kunde byta däcket)


Ja jag tror nog att vi avslutar del två här. Kan iallafall berätta att vi efter mkt om och men tog oss tillbaka till huset.
Vi gick och lade oss ganska tidigt den kvällen, somnade som stockar av ren utmattning.
I del 3, den sista delen, tänkte jag visa våran favorit restaurang samt berätta om vår mörkvandring.
Hoppas ni har fått en någorlunda inblick i hur våran resa har varit.
Kram så länge.


//jenni

Brasilien resan del 1

Har fått order från phridan.blogg.se att skriva lite om våran resa till Brasilien.
Så jag får väl uppfylla hennes önskan och göra ett litet "reportage" om hur vi hade det.

Den 12:e Januari  2009 började den långa resan. Att ta sig till vårt lilla paradis är inte lätt. Det är en lång resa.
Först med flyg till Portugal, där vi måste övernatta en natt. Dagen efter går nästa flyg till Salvador (Brasilien) där vi tvingas åka ca 6 timmar med bil till lilla Bahia. Byn är ungefär lika stor som selånger marknad och 6 km utanför ligger vårat hus.






Mkt har hänt sedan förra året vi var där. Vi har fått till gräsmatta över halva gården en grillplats har byggts upp med tak av piasava ( palmblad) Va har fått ca 12 höns/kycklingar samt en vakthund som just då endast var 3 månader hur gullig som helst, men hon var riktigt duktig på att vakta trots sin låga ålder. Så nästa år kommer hon att vara en riktigt bra vakthund på gården.

Efter att vi spenderat ett par dagar i huset bestämde vi oss för att åka till Morro de sao paolo, en hel Ö som är helt underbar. Vi var där förra året och kände att vi även detta år måste göra denna tripp för att se om något hade förändrats. Så vi började resan tidigt på morgonen, (vilket man alltid är tvungen att göra om man ska ta sig någonstans i detta land)  En träbåts färd på 1,5 timme som sedan följs av 2 timmar buss (utan AC) som sedan följs av 30 min speedboat innan man kliver iland på Ö:n. Kanske låter som en jobbig resa, men naturen och husen på vägen är så facinerande så det är värt timmarna det tar för att ta sig dit.








Det bästa med denna ö är att naturen är så bevarad trots att det börjar bli mer turister som hittar hit.
Bilar är förbjudna, förutom en lastbil som åker runt på morgonen och hämtar soporna från dagen innan-
Allt fraktas med skottkärror och åsnor, så byggnationer tar lite längre tid då det är svårt att frakta material till ön från fastland samt till bygget.

Året innan vi var här hittade vi en restaurang som vi alltid gick till och drack drinkar. Så även i år satte vi oss vid samma restaurang, drack caipirina och kikade ut över centrum av byn. Eftersom vi har lärt oss lite mer av språket detta år (det är ytterst få som har lärt sig engelska i detta land)  så kunde vi komunicera lite mer med restaurang personal och andra människor i byn.

Andra dagen i Morro de sao paolo bestämde vi oss för att ta en båttur (med speedboat) som tar en runt hela ön. Resan tar ungefär 5 timmar och stannar på olika platser runt om så man får uppleva lite olika saker.
Bland annat stannade båten mitt ute i havet vid en "flotte" med bar där vi kunde snorkla vid korallrev. Kort som jag är så bottnade jag såklart inte. Men Mr A nådde med tårna så han fick bli min livboj. Tyvärr är jag lite rädd för öppna hav, det som snurrar i min hjärna är HAJ HAJ HAJ, så jag höll mig mest runt båten.




Stannade även vid en ostronbar, jag skulle då aldrig äta ett ostron då jag tycker att det är väldigt slemmigt, men Mr A:s föräldrar och morbror provade på det. Även det var en upplevelsa. För att klara av det så beställde dom in ett glas cachaca för att vara på den säkra sidan. Jag skrattade som satan när jag såg deras miner.




Finns egentligen tusen saker jag skulle kunna berätta om justdenna tur, men jag måste tyvärr avsluta den.

Återkommer med del två senare idag.


Kram så länge // jenni


Himalaya high, Twix och Medium

Dagen har varit mkt händelselös.

Har inte fått mkt gjort av det jag skulle ha behövt göra så jag ligger lite efter i min privata planering.

Ikväll blir det bara avslappning på soffan med en loka, choklad och Medium på tv 400.


Hoppas ni får en trevlig kväll.

Kram // jenni

Grannsämja???!

Mina grannar äter blodpudding med bacon till middag.

Hur kan jag veta det?

Jo därför att det stinker i mitt badrum!!

Vi bor i ett mkt gammalt hus där det är förbjudet att sätta in fläkt i köket, endast utsug är tillåtet.

Anledningen?

Come smell my bathroom, grannjävel!!!!!

Ny vecka nya tag

Måndagen har varit en mycket lång dag. Har inte haft så mkt folk på jobbet så jag och Dr Alban har städat som galningar  var en sväng då jag till och med fick ont i hjärtat ett par timmar  Har nu äntligen kommit hem och slagit på tv:n.
CSI är ett måste. Har följt serien sen den började och har nog inte missat ett enda avsnitt. Får aldrig nog.

Imorgon är det en ny arbetsdag, lyckligtvis är det en kort dag då jag kliver av vid halv två. Ska då snabbt hem och äta ett rejält nellanmål för imorgon ska jag faktist iväg och träna med min Wangi. Ska försöka att återta mitt tränande så man får upp energin samt blir riktigt snygg i klänningen till sommarn.

Kram // jenni

Mysig hemmakväll

Kom hem för ca en timme sedan efter ett arbetspass som faktist var lugnt och underbart.
Tycker egentligen om att jobba har jag märkt. Kan bero på att jag har haft semester en längre period och fått vilat upp mig lite. För det var längesedan jag kände att jag kunde skratta utan att behöva "klistra fast" detta leénde.

Mr A hade varit och införskaffat lite nya växter till vårat akvarium, de flesta dom tyvärr då vi varit borta.
Vart riktigt fint och nu syns det att det faktist finns något som lever därinne.
Har precis gjort iordning lite middag, vart idag pasta sallad i brist på både energi och fantasi. Ett par glas vitt vin och en bra film så är kvällen förgylld.

Hoppas ni får en trevlig dag mina vänner

Kram // jenni

Lördag = arbetsdag

Mitt arbetsschema är lite annorlunda jämfört med på andra arbetsplatser.
Jag jobbar varje lördag ( inte för att jag egentligen har något emot det) men det gör det hela lite svårt att planera vissa saker.
Idag är en sån där dag då jag käner att jag skulle vilja vara hemma och plocka navelludd.
Gå runt i morgonrock och inte göra ett skit.
Men plikten kallar och även Mr A jobbar varje lördag så egentligen skulle det nog vara ganska trist att strosa omkring för sig själv.

Imorgon är en ny arbetsdag så ikväll händer det faktist inte så mkt. Funderar på om Mr A ska få åka på systemet och köpa hem en flaska vin som man kan sitta och smutta på. Spela playstation och bara mysa.
Fick en vattenpipa av Wangi i julklapp, kanske ska ta ner den från hyllan och testa äppeltobaken vi fick med.
Vart mest bara en massa ordbajs av det här, men vafan man måste få tiden att gå innan man måste utföra sina uppgifter här i samhället.

Hoppas ni får en trevlig dag.

kram // jenni

Changeling och kycklingwook

Gårdagens kväll bestod av en lugn och skön hemmakväll.
Har blivit lite för mkt springande på krog och matcher den senaste tiden så det känns som att jag måste dra åt handbromsen. Mr A och jag hjälptes åt att göra en riktigt god kycklingwook med bulgue och tzatziki som tillbehör.
Hade även varit uppe på ica och köpt en varsin påse godis som fick bli efterrätt.
Vi har bunkrat upp med en massa filmer så när det kom till att välja film vart det riktigt svårt.
Efter mkt om och men kom vi fram att vi ville se Changeling, har trots allt hört att den ska vara bra.
Vart absolut inte besviken över filmvalet. En fruktansvärt grym film om jag får säga min mening.
Har svårt att förstå hur en människa vägrar att inse sina fel och brister och istället gör allt för att skydda sina lögner. Kosta vad det kosta vill. Angelina JOlie gjorde en riktgit bra insats i rollen som mamma. Klart sevärd!!




Kram // jenni

Blivande Hockey fanatiker??

Var igår på min andra hockeymatch någonsin och måste faktist erkänna, att trots mitt icke existerande intresse för sport, så var det riktigt j***a roligt. "Skrot" och jag flög som virvelvindar ner till baren under pauserna och vi skrek som dårar under matchens gång. Kan nästan se mig själv bli en blivande stammis ute på Eons arena.
Om det beror på alkoholkonsumtionen, stämmningen eller att jag satt brevid en riktig hockey fanatiker som förklarade nästan alla regler kan jag tyvärr inte avgöra just nu, men kvällen var en utav dom bästa på länge.

Efter matchen åkte vi in till O´learys och förhöjde stämmningen lite extra med ett par shots och ett par cider. Lyckades avsluta kvällen ganska tidigt med tanke på att jag idag har en massa inplanerat samt att Mr A var i nycktert tillstånd under kvällen
( Tack för ditt tålamod min prins )

Så idag ska jag mest vara på hemmaplan förutom att jag har övertalat mig själv till en långpromenad. Dags att ta hand om sin kropp lite grann.

Hoppas ni får en trevlig dag.

kram // jenni



Med brist på andra idee´r.

Sitter här på morgonkvisten och har inte så mkt för mig, så jag tänkte att jag hänger på trenden som flyter runt på alla bloggar. Får se om jag lyckas eller om jag kanske helt enkelt måste lämna blanka hål.


1. Vad heter du? Jenni
2. Ett ord på fyra bokstäver:  Jude
3. Flicknamn: Jannike
4. Pojknamn: Jenz
5. Yrke: Jultomte
6. Färg: Julröd
7. Klädesplagg: Jeans
8. Mat: Julbord
9. Sak i badrummet: Jästtebletter ( vitaminer)
10. Plats/stad: Jönköping
11. En orsak att vara sen: Jätte stor lastbil blokerade e4an
12. Något man skriker: JÄVLAR!
13. Film: Jabberwocky
14. Något man dricker: Juice
15. Band: Judas priest
16. Djur: Järtteharkrank
17. Gatunamn: Januarivägen
18. Bil: Jaguar
19. Sång: Jennie, jennie....
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Jitterbugg



Utmanar mina kära vänner : Petra, Jenny och Angelica.
Lycka till med utmaningen


Kram / jenni

Ringar av lycka

Har suttit med Mr A och planerat lite inför bröllopet.
Gått igenom gästlistan, funderat lite på menyn, dessert, kläder osv.
Eftersom ingen utav oss är riktiga guldmänniskor och föredrar något mkt enkelt så sökte vi efter ringar i vitguld.
Efter att ha gått igenom många par ringar så fastnade vi för ett enkelt ringset i vitguld och palladium med två mkt enkla stenar.  Vi har kommit en bit på vägen och jag är glad för det vi har åstadkommit under dagen




( Exempel bild på palladium och vitguld. OBS! det är ej dessa ringar )




Älskar dig Mr A.


Kram // jenni

Att vara formell

Var något svårare än jag trodde.
Sitter och försöker diktera ihop inbjudningskorten men jag tycker att allt låter fånigt.
Vill ju trots allt sätta min egen prägel i texten men ändå ha det formella som hör till.

Är det någon som har ett tips eller två, så dela gärna med dig.

Kram /jenni

Dags att planera på riktigt

Tiden går så fruktansvärt fort. Nästan för fort ibland.
Om fem månader stundar bröllop och jag/vi har tusen saker att göra.
idag har jag tänkt att jag ska sätta mig ner och börja skriva inbjudningarna. Vi bestämde att vi inte ville ha en massproduktion av korten så jag har suttit med mina flickor och handgjort varenda kort. Ska ringa och gå igenom menyn så jag kan göra menyhållare och informationsbladen.
Lokalen är redan bokad och Mr A ska ringa och boka prästen som ska hålla i ceremonin.
Måste även prata med Monica som ska göra blomsterarrangemanget med bågen och bordskreationerna.
Har inte ens bestämt oss för vilka färger vi vill ha.
Låtlistan och mkt mer ska bestämmas... pust!
Hoppas bara att tiden ska stå stilla ett tag så det inte blir för mkt stress.


                                   


Idag är det iaf även en städ dag. Men jag känner att det börjar komma en förkylning krypandes så jag har egentligen ingen ork för något. Måste ta itu med saker och ting.


Kram  // jenni

RSS 2.0