Julen är över.....

Det tackar vi gudarna för. All hysteri före jul går mig på nerverna, det ska konsumeras så fruktansvärt mkt så folk tappar själva meningen med julafton. Det sitter inte i vem som får den största eller dyraste julklappen. Det handlar om att få spendera tid med sina nära och kära, att i en avslappnad miljö bara få "vara" och känna harmoni. Tyvärr så blir det inte riktigt så för de flesta under julen då man ska hinna med och träffa så många sommöjligt och det lämnas julklappar och det ska fikas mm.

Själv har jag haft en riktigt mysig jul och bara varit. Har endast handlat julklappar till mina syskon, men inget dyrt och stort utan saker som jag vet kommer att användas och som jag vet uppskattas. Och det var så roligt att få se min minsta bror skina upp som en sol då tomten kom på besök, överlycklig över att få vara mittpunkten då tomten i stort sett bara ägnade tid till honom. Han är så himla gullig.

Dagen efter julafton fick jag nog på allt firande, klev upp halv nio på morgonen och plöjde undan alla julprydnader. Bytte alla gardiner och tog bort alla juleljus mm. Så nu sitter jag här på vapelvägen helt utan spår av julen och känner mig tillfreds. Snart är det dags att åka ut på jobbet och göra sig redo för hysterin som kommer dagarna efter jul. Mellandagsrean. Ja jag säger då det, så fort folk har fått ett presentkort eller pengar så börjar det klia i fingrarna och det ska spenderas på bästa möjliga sätt och helst så fort som möjligt.

Det kommer fler rea perioder som är större än mellandagsrean så spara era kort och pengar...


//Kram Jenni

Tant Agda.

Just nu ser det ut som att tant Agda 78 har lånat ut sin kropp till moí.
Har en brännskada på min underarm som blivit brun, rynkig samt att det har lossnat vissa hudflagor så det är lite grisrosa fläckar som tittat fram. Har suttit på golvet i "vi-har-inget-bord-så-jag-sitter-på-golvet-och-syr-position" så min rygg är alldeles krokig. Jag har knappt någon hörsel då jag ofrivilligt fått lyssnat på Sanna Nilsson och Sonja Aldéns "julen-är-så-underbar" musik, samt svenska kyrkokören. Och sist med inte minst så är hela min kropp sne med riktigt kraftigt nackont eftersom jag har jobbat ett 13-timmarspass och fått upprepat samma mening 399 ggr.... om inte mer.    "Matbiljetten lämnar du in sen när du hämtar maten, så ropar jag när den är klar"

Så nu har jag tänkt mig att jag och "tant Agda"  ska förpassa oss till sängen och lägga våran mörbultade kropp på madrassen, det vill säga om "våra" rynkiga arslen orkar ta oss upp ur soffan.


Godnatt mina kära vänner. Sleep tight

Snön fortsätter att falla....

Har precis kommit hem från Jenny, har gjort slingor på henne ( som förövrigt vart riktigt bra )
Har själv hunnit med att färga håret och fixat till naglarna inför morgon dagen så jag är riktigt nöjd.
Snart kommer Mr A hem och då bär det iväg ner på stan för att handla en bolero och strumpbyxor till klänningen.
Kör på leopardmönstrat denna julfest, gillar mönstret riktigt mkt så det finns en och annan sak hemma med just leopard mönster. Efter det ska vi som sagt ( tidigare inlägg ) ut till Mr A´s bror och hälsa på. Ska bli riktigt roligt att se hur mkt Vincent har vuxit och hälsa på ALexandra har inte träffat dem på jätte länge.

Nej nu är det dags för mig att sluta ordbajsa, måste göra mig klar innan vi ska åka.
Ha en trevlig kväll så länge.

// Kram Jenni

Skitväder i stan....

Fy fan vilket jävla väder, det bara snöar å snöar å snöar.....
Är det något jag inte gillar så är det snö och kyla.
Vill ha värme och sol året runt så detta väder uppskattas absolut inte.

Är klar med garderoben och har insett att jag nog skulle behöva en "walk in closet" Istället för de två garderober jag har. Spelar ingen roll hur mkt jag än viker och organiserar så ser det helt enkelt inte bra ut och jag hittar ingenting. Så snälla, snälla tomten. Det jag önskar mig i julklapp är en större garderob. Tack på förhand.

// Jenni.

P.s kan du ta bort lite snö när du ändå håller på och går igenom önskningarna.

Garderobsrensning, shopping och timråbesök.

Varit vaken en stund nu under denna Fredagsmorgon, druckit kaffe surrat med Mr A och kikat på tv.
Är skönt att kliva upp tidigt även om man har en ledig dag. Man hinner med så mkt under dagen.
Tänkte jag skulle börja rensa min kära garderob som för tillfället ser ut som ett slagfält t.o.m Mr A har mer ordning än vad jag har.  Efter det blir det en tripp ner till stan, ska införskaffa mig en bolero till klänningen som jag hittade till julfesten imorgon. Gud vad jag längtar ska bli riktigt roligt.

Ikväll ska vi ut till Timrå och hälsa på lilla Vincent, har inte sett honom på ett tag så han lär ha vuxit ifrån mig vid det här laget. Lilltrollet, ska busa med han så Alexandra och Christoffer får sova hela natten. Funderar även på om jag ska ta och färga håret ikväll så jag får bort den förbannade utväxten, tänk att något så enkelt ska kännas så jobbigt. Nej nu ska jag kliva bort från dumburken och påbörja det jag har planerat. Tänkte att jag skulle ha ett par timmar på mig att börja med myggnätet till sängarna oxå, så jag inte sitter med allt kvar till sista sekund.


// kram Jenni

uttråkad.

Sitter och väntar på att Mr A ska komma hem från jobbet. Kikar på "rock of love reunion"för att få tiden att gå. Mitt under programmet så blir det reklam, of course.  " Nu kan du fråga oss precis vad du vill - 118 100 "
Aha tänker jag, då ska jag fan göra som så många andra. Fråga vem jag är. Så jag skickar iväg ett mess - Vem är Jenni Lundgren i Sundsvall? Efter nån minut får jag svaret som jag väntat på : 118 100 tror att Jenni Lundgren är en gladlynt tjej med ett stort leénde på läpparna. Vi tror att hon jobbar med något roligt eftersom hon ofta lockas  till skratt. På fritiden tycker hon om att bowla och spela paintboll.

Ja vad ska man säga......


Några kommentarer??

torsdag morgon

Känner mig sådär lagomt lat varje morgon då jag vaknar. Sängen är alldeles tom för Mr A är ute och går sin morgon promenad medans jag ligger och trynar. Så klart var denna morgon inget undantag. Har lagt på mig att par extra kilon så egentligen borde jag masa mig upp ur sängen och följa med honom, men det är ju så härligt under täcket..... På semestern kommer det bli många promenader, finns inte så mkt annat att göra där borta förutom att läsa böcker och promenera. Gud va jag längtar. Är bara 4 veckor kvar nu innan vi sitter på flyget till vår "lilla sommarstuga"

Idag jobbar jag endast halvdag, så funderar på om jag kanske ska bli lite wild and crazy och klippa mig efter jobbet. Skulle behöva klippa topparna lite och även färga min utväxt som gör att jag har en bad hair day varje morgon jag kliver upp. Ska hjälpa Mr A med hans hår idag och eventuellt senare göra slingor på Jenny.

Nej nog surrat om denna skit. Måste göra mig klar och hoppa in i Batmobilen.

Ha en bra dag mina kära vänner

// Jenni

Ibland kan man inte hålla käften

Har  nu en väldigt lång period gått och stört mig på en viss sak. Vad det är kan jag tyvärr inte avslöja då jag inte riktigt vet vilka som läser denna blogg. Men det jag kan säga är att jag snart har nått bristningsgränsen. Jag går dagligen och biter ihop för att inte låta "grodorna" hoppa,ler och är trevlig för husfridens skull. Men snart kommer jag till den gränsen då bägaren rinner över och jag kommer att vräka ur mig diverse saker. Kommer inte att hålla käften då utan låta mina känslor få utlopp.
Antar att det är många där ute som vet precis vad jag menar. Man låter vissa saker bara växa inom sig, man låter minsta lilla grej växa och bli större tills dom helt enkelt äter upp en inifrån. Hela min dag har varit förstörd pga av att jag har hakat upp mig på en liten jävla skitsak., en bagatell som jag egntligen inte har med att göra men som jag ändå ältat om och om igen.

Saknar Angelica, känner att jag inte får tillräckligt av min dagliga dos utav hennes underbara humor och leénde. Vi går om varandra för mkt just nu och tar oss inte riktigt tid till att träffa varandra. MISS U!!!

Nu ska jag tvätta av mig make up:en ta på mig en ansiktsmask och krypa upp i soffan brevid min prins. Behöver lite kärlek just nu.


// jenni

En efterlängtad sovmorgon

Idag tog jag mig faktist tid att sova ut. Efter en lång arbetsvecka så tyckte jag att jag verkligen förtjänade att sova ut en morgon. Så vid halv tio vaknade en riktigt utvilad Jenni på vapelvägen. Låg och drog mig en halvtimme innan jag klev upp och funderade på hur jag skulle tillbringa min lediga dag. Kom på efter en stund att jag bestämt ett par dagar tidigare med Jenny att vi skulle ta en sväng på stan. sagt och gjort ringde damen och kom förbi, tog en kaffe surrade skit och sen vart det en snabbis på stan. Ingen avancerad shopping, vart ett par rosa ludna tofflor med svarta döskallar hittade dock ingen klänning till julfesten på lördag så får rota igenom garderoben och kika vad som finns där.


Måndag: Ledig dag, en sväng på stan med Jenny.

Tisdag: Jobba 13.30 - 20.00

Onsadag: Jobba 9-00 - 20.00

Torsdag: Jobba 9.00 - 13.30, shopping efter kläder till julfesten.

Fredag: Ledig dag, städning och "omvårdnad" en heldag att skämma bort min kropp och själ.

Lördag: jobba 12 - 18, Julfest på Mr A´s jobb, julbord och fylla.

Söndag: Ledig dag som troligtvis kommer att tillbringas i sängen med Mr A och en biteline pizza.

Hoppas ni får en trevlig kväll

// jenni

Fredag kväll, lugn och stillsam

Har precis averkat ett pass på jobbet. Märks att det börjar gå  mot jultider, folk är otroligt shoppingkåta och hakar lätt på den hysteriska konsumtionen av julklappshandel. Själv har jag bestämt mig för att bojkotta denna trend i år. Tänker endast handla något till mina kära syskon, eller om jag kanske till och med väntar till jag reser. Kan vara roligt att kanske handla med sig något från Brasilien istället så dom får något som ingen annan har. Ja vem vet, får se hur sugen jag är på att springa omkring i sista minuten och försöka hitta något skit.

Nej nog surrat om det, nu ska jag ta och hoppa in i duschen lägga på mig en ansiktsmask och lägga mig i soffan och slappa. Ha en trevlig fredagskväll gott folk.


// Kram jenni

Saw V

I måndags när jag kom hem från jobbet satte vi oss i soffan och slog på Saw V,  hade inte så stora förväntningar på denna film utan kände det mest som ett tidsfördriv. Hann dock inte se klart ens hälften av filmen innan jag somnade. Så måste kika på den en gång till. Men av det jag såg så.... ja det är en Saw film. Man kan inte förvänta sig speciellt mkt av uppföljarna.

dålig uppdatering

Är väldigt dålig på att uppdatera nu för tiden. Har haft så pass mkt att göra den senaste tiden så har helt enkelt inte haft tid att sätta mig ner framför datorn. Jobbet kräver sin tid och eftersom jag har haft språk kursen en dag i veckan så har jag fått bytt på schemat med min kollega och det betyder att veckorna har blivit fullsatta. Nu återgår jag dock till vanligt schema igen så det ska bli skönt att få in rutinerna på nytt.
Ja vi har ju nu kommit halvvägs in på veckan så inte många dagar kvar till helgen, min kära lillebror fyller 19 år och det måste såklart firas. Ska boka bord på Tandoori där vi kommer att äta en trerätters middag och sen gå vidare och ta nån drink. Kommer dock att bli en lugn kväll eftersom jag ska jobba söndagen. Men man måste ju offra sig lite för sin kära bror.


Måndag: jobba 9-20

Tisdag: jobba 9 - 13.30 Hämta brorsan, göra matlådor

Onsdag: Städa, tvätta samt språkkurs.

Torsdag: Jobba 12 - 20

Fredag: Jobba 9 - 20

Lördag: Jobba 9 - 17. Middag på Tandoori med familj-

Söndag: Jobba 9 - 18.... Sova!

Ja det är väl ungefär så min resterande vecka kommer att se ut. Hoppas ni får en trevlig dag.


// kram jenni

RSS 2.0